Znanstveni kvart na Interliberu

Klijent: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske
Brand: INTERLIBER – Znanstveni kvart
Godina: 2015.


38. izdanje međunarodnog sajma INTERLIBER bio je bogatiji za još jednu osobitu atrakciju za posjetitelje – ZNANSTVENI KVART.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske, u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom, inicirala je  provođenje programa znanstvene kulture. Program je trajao 6 dana i provodio se u paviljonu 6.

Prvi Znanstveni kvart omogućio je posjetiteljima uvid u razne aktivnosti popularizacije znanosti.

Tako su posjetitelji imali prilike izrađivati fosile, zaviriti u svijet mikrobiologije, izvoditi razne kemijske pokuse, saznati zašto su gumeni bomboni šareni, prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva, otkriti tajne zavođenja i još mnogo toga.

Jedna od glavnih atrakcija Kvarta bila je velika interaktivna knjiga koja je oživjela uz pomoć proširene stvarnosti (AR).

Atraktivan program proveli su predstavnici raznih udruga, fakulteta, znanstvenih instituta te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Znanstveni kvart Interlibera održao se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO te Grada Zagreba.


Produkcijski tim bio je zadužen za osmišljavanje koncepta te izvršnu produkciju projekta u cijelosti, od izrade kreativnih rješenja, definiranja programa i suradnika preko izrade tehnoloških inovacija poput AR knjige pa do vođenja projekta na terenu.