Allianz ParaBOX

Klijent: VETTURELLI / Allianz
Brand: Zaklada Paraolimpijac
Godina: 2019.


Povodom obilježavanja godinu dana do početka Paraolimpijskih igara u Tokiju, Allianz je u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom pokrenuo projekt ParaBOX kojeg je za tu prigodu osmislila tvrtka VETTURELLI, a PROteam realizirao.

Cilj projekta ParaBOX bio je osvijestiti javnost o važnosti paraolimpijskog pokreta i vrijednosti koje proizlaze iz njega kao što su hrabrost, upornost, inspiracija i jednakost. Glavna poruka ParaBOX-a glasila je “Izazovi osjetila”.

Projekt ParaBOX sačinjavali su događanja na otvorenom koji su se sastojali od posebno osmišljenog i izrađenog senzorija pod nazivom ParaBOX u kojem su, u potpunom mraku, posjetitelji mogli iskusiti izazove s kojima se svakodnevno susreću paraolimpijci, ali i ostale osobe s invaliditetom.

Osim toga, posjetitelji su mogli upoznati hrvatske paraolimpijce i okušati se u sportskim disciplinama u kojima će se oni natjecati na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Pet hrvatskih gradova, pet ambasadora paraolimpizma, 2000 prijeđenih kilometara i preko 1000 posjetitelja koji su se odvažili izazvati svoja osjetila i na jedan mali trenutak iskusiti kako je biti sportaš s invaliditetom brojke su ovog projekta.


PROteam je bio zadužen za vizualni identitet projekta, koncept i realizaciju ParaBOX senzorija kao i tehničku produkciju projekta na lokacijama u pet hrvatskih gradova.